Myös koulun ulkopuolella voi hankkia kansainvälisiä kokemuksia niin Suomessa kuin ulkomailla! Voit osallistua esimerkiksi nuorisovaihtoihin tai suunnitella eurooppalaisen nuorisoaloitteen. Molempiin osallistuminen on sinulle edullista, sillä rahoitusta voi hakea EU:n Erasmus+ -ohjelmasta. Suunnitteluun ja rahoituksen hakuun kannattaa varata aikaa. Apua voit kysyä paikkakuntasi nuorisopalveluista. 

Nuorisovaihdot

Jos haluat oppia uutta jostain sinua kiinnostavasta aiheesta, kokoa ryhmä ja aloita nuorisovaihdon suunnittelu! Nuorisovaihdoissa ryhmä nuoria vähintään kahdesta maasta suunnittelee ja toteuttaa tapaamisen jonkin yhteisen kiinnostuksen kohteen ympärille. Tapaaminen voi kestää 5-21 päivää ja tapahtua joko Suomessa tai kumppaniryhmän kotimaassa.
 
Katso tarkemmat reunaehdot Opetushallituksen kansainvälistymispalveluiden sivuilta yhdessä kuntasi nuorisopalveluiden henkilökunnan kanssa. 

Eurooppalaiset nuorisoaloitteet

Jos sinulla ja kavereillasi on intoa saada aikaan positiivisia muutoksia jossain teille tärkeässä asiassa, kannattaa tutustua eurooppalaisten nuorisoaloitteiden tarjoamaan mahdollisuuteen! Kootkaa porukka, jossa on osallistujia vähintään kahdesta maasta ja suunnitelkaa ideanne ympärille kampanja, tapahtuma, kurssi tai jotain ihan muuta! 
 
Nappaa hihasta paikkakuntasi nuorisopalveluiden henkilöstöä, ja tutustukaa yhdessä rahoitusmahdollisuuksiin ja muuhun Opetushallituksen kansainvälistymispalveluiden sivuilla.