Skip to Content

Europassi

Europassi on asiakirjoista koostuva henkilökohtainen kansio, jonka avulla opiskelijat ja työntekijät voivat esitellä tutkintonsa ja pätevyytensä Euroopassa. Asiakirjat ovat samanlaisia kaikissa EU/ETA-maissa, joten Europassin avulla sinun on helpompi kertoa osaamisestasi hakiessasi työ- tai opiskelupaikkaa.

Europassiin kuuluvat ansioluettelo ja European Skills Passport, joka on osaamisen sähköinen portfolio. Tähän portfolioon voit kerätä mm. seuraavia Europassin asiakirjoja:

  • kielipassi
  • liikkuvuustodistus
  • ammatillisen tutkintotodistuksen liite
  • korkeakoulututkintotodistuksen liite.

Miten Europassin voi saada?

Europassi on maksuton ja kaikkien kansalaisten saatavilla. Voit ottaa käyttöösi yhden tai useamman Europassin asiakirjan ja koota juuri sellaisen Europassin, joka parhaiten kuvaa sinua työ- tai opiskelupaikan hakijana. Ohjeet Europassin kokoamiseen saa suomenkielisiltä Europass.fi-sivuilta.

Europass-ansioluettelon ja Europass-kielipassin voi täyttää itse.

Europass-liikkuvuustodistukseen (Europass Mobility) merkitään esimerkiksi työharjoittelujaksot, opiskelijavaihdon aikana suoritetut opinnot tai opintoihin liittyvä vapaaehtoistyö. Todistuksen kirjoittaa aina työnantaja tai oppilaitos.

Kansainväliseen käyttöön tarkoitetut tutkintotodistusten liitteet (Certificate Supplement ja Diploma Supplement) opiskelija saa omasta oppilaitoksestaan.

Päivitetty 08.09.2015   Tulosta
Back to top