Skip to Content
Esteettömyystuki

Kuva: Pexels

Esteettömyystuki vaihtoon

Vamma, sairaus, oppimisvaikeus tai muu erityistarve ei ole este kansainvälistymiselle. Vaihtoon lähtevä voi saada apurahan lisäksi ylimääräistä taloudellista tukea ulkomaanjaksolle.

Esteettömyystuki on tarkoitettu mahdollistamaan vaihto silloin kun jokin erityistarve aiheuttaa ulkomaan jaksolle ylimääräisiä kustannuksia, joihin ei ole mahdollista saada muualta tukea.

Tukea voidaan myöntää esimerkiksi esteettömään asumiseen, liikkumiseen, avustajan kuluihin tai opiskeluun liittyviin erityisjärjestelyihin kuten oppimateriaaleihin.

Tukea on mahdollista saada Erasmus+ -, FIRST-, Nordplus-, north2north- ja North–South–South-ohjelmissa sekä Opetushallituksen kansainvälisen harjoittelun ohjelmissa.

Jos haluat tietää, oletko oikeutettu lisätukeen, ole yhteydessä omaan oppilaitokseesi. Koska tuen tarve ja laatu vaihtelevat yksilöllisesti, tuen myöntämisestä päätetään aina tapauskohtaisesti. Koska erityisjärjestelyiden varmistaminen kohdemaassa voi viedä ylimääräistä aikaa, aloita asioiden selvittely mahdollisimman pian.

Lue lisää vaihto-ohjelmien ohjelmasivuilta.

Päivitetty 22.03.2017   Tulosta
Back to top