Hakeminen

Venäjällä ei ole yhteishakua. Valinnat korkeakouluihin tehdään valtakunnallisen EGE-päättökokeen arvosanojen perusteella. Kokeen suorittaneet ulkomaalaiset hakevat korkeakouluun samoin ehdoin kuin venäläiset. Muiden on yleensä suoritettava korkeakoulun pääsykokeet tai niitä vastaavat testit. Hakijat voidaan myös haastatella. Aloita hakuprosessi ottamalla yhteyttä korkeakouluihin.

Hakuajat

Korkeakoulujen hakuajat vaihtelevat korkeakoulusta riippuen. Yleensä haku syksyllä alkaviin tutkinto-opintoihin päättyy kesä-heinäkuun aikana.


Lukukausimaksut

Lukukausimaksujen suuruus on tarkistettava aina korkeakoulusta. Ne vaihtelevat kaupungista, korkeakoulusta ja opiskelualasta riippuen, keskimäärin 1000 eurosta 10 000 euroon lukuvuosi. Opiskelu on yleensä kalleinta taidealoilla. Suomalaiset voivat hakea Opetushallituksen kautta Venäjän valtion apurahaa.


Opiskelu Venäjällä

Haluaisitko Venäjälle opiskelemaan? Opetus on pääosin aina venäjäksi, joten kielen osaaminen on edellytys, jos haluaa opiskella venäläisessä yliopistossa. Kouluihin haetaan suoraan niiden oman ohjeistuksen mukaisesti. Suomalaiset voivat hakea Opetushallituksen kautta apurahaa opintoihin venäjänkielisissä koulutusohjelmissa.