Skip to Content

Vaihtoon oman korkeakoulun kautta

Yleensä opiskelijavaihtoon lähdetään vaihto-ohjelman tai oman oppilaitoksen tekemän vaihtosopimuksen kautta, sillä näiden järjestelyt ovat useimmiten helpompia hoitaa.

Korkeakoulujen vaihtosopimukset voivat perustua kansainvälisiin opiskelijavaihto-ohjelmiin, kuten esimerkiksi Erasmus+ tai Nordplus tai korkeakoulujen omiin sopimuksiin ulkomaisten korkeakoulujen kanssa. Omia sopimuksia voi olla erityisesti Euroopan ulkopuolella sijaitsevien oppilaitosten kanssa.

Vaihto-opiskelijoilta ei peritä lukukausimaksuja kohdemaassa. Kielitaitovaatimukset vaihtelevat eri korkeakouluissa, ja on mahdollista, että paikallisen kielen taitoa edellytetään myös vaihto-opiskelijoilta. Vaihtopaikkaa haetaan omasta korkeakoulusta.

Lisätietoja vaihtokohteista, hakuajoista ja -kriteereistä saat oman korkeakoulusi kansainvälisten asioiden koordinaattorilta.

Vaihto-ohjelmia korkeakouluopiskelijoille:

Ohjelma Kuka voi hakea? Minne? Huom.
Erasmus+ perustutkinto-opiskelijat ja jatko-opiskelijat EU ja ETA-maat sekä Turkki Vaihdon pituus 3-12 kk
Nordplus perustutkinto-opiskelijat Pohjoismaat ja Baltian maat Vaihdon pituus 1-12 kk
north2north Ensisijaisesti opiskelijat, joiden opinnot kotimaassa liittyvät arktisuuteen, mutta myös muut voivat hakea. Kanada, USA (Alaska), Islanti, Grönlanti, Norja, Ruotsi ja Venäjä Vaihto-opiskelun tulee liittyä pohjoisuuteen tai arktisuuteen. Mukana 8 suomalaista korkeakoulua.
FIRST perustutkinto-opiskelijat Luoteis-Venäjä
ISEP - International Student Exchange Program perustutkinto-opiskelijat Yhdysvallat, Kanada, Australia sekä jotkin Aasian, Afrikan ja Latinalaisen Amerikan maat Ohjelmassa mukana 9 suomalaista yliopistoa. Suomalainen vaihtoon lähtijä maksaa Suomeen tulevan vaihto-opiskelijan kulut Suomessa (mm. asuminen ja ruoat) ja saa sitä vastaan maksuttoman oleskelun kohdemaassa.

Päivitetty 12.07.2016   Tulosta
Back to top