Skip to Content

Vaihtoon itsenäisesti?

Opiskelijavaihtoon voi myös lähteä järjestämällä opiskelupaikkansa itse. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto silloin, kun omalla korkeakoulullasi ei ole vaihtopaikkoja juuri siellä missä haluaisit opiskella tai paikkoja on vähemmän kuin halukkaita vaihtoon lähtijöitä.

Opiskelijoiden itse järjestämiä opiskelijavaihtoja kutsutaan freemover-vaihdoiksi. Freemover etsii itse opiskelupaikan ja maksaa mahdolliset lukukausimaksut. Ulkomaisia korkeakouluja voi etsiä CIMOn Maatieto.net-verkkopalvelun kautta.

Kela voi myöntää opintotukea opiskelijavaihdon ajaksi vain jos oma oppilaitos hyväksyy ulkomaanopinnot Suomessa suoritettavaan tutkintoon. Huomaathan, että sinun on sovittava etukäteen oman oppilaitoksesi kanssa ulkomailla suoritettujen opintojen hyväksilukemisesta osaksi tutkintoa. Lisäksi joillain suomalaisilla korkeakouluilla on apurahoja vaihto-ohjelmien ulkopuolella liikkuville.

Vaihtoon lähtijöille on tarjolla myös kaupallisten palveluntarjoajien vaihto-ohjelmia. Ohjelmien kautta voi lähteä vaihtoon yrityksen kumppaniyliopistoon ulkomailla. Tarkempaa tietoa mm. vaihtokohteista, kustannuksista ja palveluista saat alan toimijoilta.

Päivitetty 29.10.2015   Tulosta
Back to top