Skip to Content
Kielikurssit

Kuva: Suomen Kuvapalvelu

Kielikurssit

Kotimaiset ja ulkomaiset kielikoulut järjestävät kielikursseja sekä nuorille että aikuisille eri puolilla maailmaa. Suurin osa kurssien järjestäjistä on kaupallisia toimijoita, ja laajaa kurssitarjontaa on hyvä vertailla huolellisesti. Sinun kannattaa pohtia jo varhaisessa vaiheessa, mitä toivot kielikurssin järjestäjältä. Haluatko esimerkiksi suorittaa virallisen kielikokeen kurssin jälkeen?

Osa kielikouluista voi kuulua kohdemaan opetusviranomaisten tunnustamaan verkostoon, mikä yleensä takaa sen, että toiminta on laillista ja hyvälaatuista.

Kurssien kestot ja hinnat vaihtelevat, mutta vertailussa tulee ottaa huomioon myös ryhmien koko, tasotestaus, opettajien pätevyys ja käytetyt opiskelumateriaalit sekä mahdollinen oheistoiminta.

Myös tarjolla olevat asumismuodot vaihtelevat perhemajoituksesta oppilaitosasuntolaan tai yksityisiltä markkinoilta itse etsittävään asuntoon.

Kielikursseilla opiskelun joutuu rahoittamaan yleensä itse, sillä apurahoja on vähän eikä Kelan opintotukea myönnetä yksittäisille kielikursseille. Opetushallituksen kielikurssiapurahat on tarkoitettu kyseisen kielen vähintään ainetason opiskelijoille tai tietyn maan kieleen ja kulttuuriin liittyviin opintoihin maisteritason opiskelijoille.

Eri maiden kulttuuri-instituutit, suurlähetystöt ja ystävyysseurat Suomessa ovat hyviä kielikurssien tiedonlähteitä.

Päivitetty 26.01.2017   Tulosta
Back to top