Skip to Content
Kesälukio ulkomailla

Kesälukio ulkomailla

Kesälukioseura järjestää vuosittain 1-2 viikon mittaisia kesälukiokursseja ulkomailla. Kursseja on vuosittain noin viidessä eri kohteessa. Useimmat kurssit järjestetään Euroopassa, mutta kaukaisimmat Afrikassa.

Kursseilla opiskellaan pääasiassa kohdemaan kieltä ja kulttuuria, mutta ohjelmassa on myös taide- ja taitoaineita. Suullista vieraan kielen taitoa harjoitellaan yhdessä paikallisten nuorten ja opettajien kanssa.

Ulkomailla järjestettävien kesälukioiden kohderyhmänä ovat erityisesti lukion päättövaiheessa olevat nuoret. Lukiolaisten lisäksi kursseille voivat hakea yli 15-vuotiaat peruskoulun päättävät tai ammatillisten oppilaitosten opiskelijat.

Kesälukioissa suoritetuista opinnoista saa todistuksen. Lukion oppimäärään kuuluvat kurssit voi hyväksilukea omiin lukio-opintoihin. Kokopäiväisen opetuksen lisäksi kesälukioissa järjestetään retkiä ja muuta vapaa-ajan ohjelmaa.

Kustannukset ja rahoitus

Osallistumismaksuun vaikuttavat kesälukion pituus ja ohjelma. Kesälukion hintaan sisältyvät:

  • matkat kohteeseen
  • ryhmämatkavakuutus
  • opetus materiaaleineen sekä majoitus
  • ruokailut ja retket.

Tukea tai apurahaa kesälukio-opiskeluun voi hakea kotikunnan sosiaalitoimelta tai Kesälukioseuralta. Kesälukioseuran avustuksia anotaan toukokuun alkuun mennessä.

Hakuaika ulkomaan kesälukioihin on yleensä maaliskuun loppuun mennessä. Lisätietoa saat Kesälukioseuran verkkosivuilta.

Päivitetty 29.10.2015   Tulosta
Back to top