Skip to Content
Lukio ja ammatillinen tutkinto ulkomailla

Lukio ja ammatillinen tutkinto ulkomailla

Lukion ja ammatillisen tutkinnon voi suorittaa myös ulkomailla. Ulkomaille muutto alaikäisenä ilman perhettä vaatii kuitenkin erityisjärjestelyjä. Kannattaa ottaa ajoissa selvää kohdemaan viranomaisilta, onko maahan ylipäätään mahdollista tulla opiskelemaan alaikäisenä.

Jos olet muuttamassa perheesi mukana ulkomaille, voit hakeutua opiskelemaan uuden asuinmaasi lukioon tai ammatilliseen oppilaitokseen.

Tiedonhankinta vaatii aikaa

Hakeutuminen tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille edellyttää omatoimisuutta. Muiden maiden koulutusjärjestelmät, tutkinnot ja opetuskäytännöt saattavat poiketa huomattavasti suomalaisesta järjestelmästä. Sinun on itse selvitettävä myös pääsyvaatimukset, hakukäytännöt ja kustannukset.

Yleensä opetuskielenä on kohdemaan virallinen kieli. Myös tiedonhankinnassa tarvitset kohdemaan kielen taitoa, sillä tietoa koulutustarjonnasta ei välttämättä löydy muilla kielillä.

Maiden koulutusjärjestelmää ja koulutusmahdollisuuksia esitellään yleensä paikallisten viranomaisten verkkopalveluissa. Linkkejä eri maiden palveluihin on koottu CIMOn Maatieto.net-verkkopalveluun.

Päivitetty 19.02.2015   Tulosta
Back to top