Kirjoitan ylioppilaaksi keväällä. Voinko hakea Ruotsin yliopistojen syksyllä alkaviin englanninkielisiin ohjelmiin kevään yhteishaussa?

Periaatteessa voit hakea kevään yhteishaussa myös englanninkielisiin koulutusohjelmiin, jotka alkavat syksyllä. Käytännössä opiskelupaikkaa on kuitenkin vaikea saada. Tämä johtuu siitä, että varsinaisella eli ensimmäisellä hakukierroksella (First admission round) hakemuksen viimeinen täydennyspäivämäärä on jo helmikuussa. Tämä tarkoittaa sitä päivää, jolloin todistuskopiot pitää jättää hakemuksen liitteeksi. Jos olet kevään abi, sinulla ei vielä ole hakuun tarvitsemiasi todistuksia tuolloin. Englanninkielisiin koulutusohjelmiin valitaan opiskelijoiksi ensisijaisesti niitä hakijoita, jotka ovat toimittaneet todistuskopiot ensimmäisen hakukierroksen määräaikojen mukaisesti.

EU-maiden kansalaiset voivat periaatteessa hakea englanninkielisiin koulutusohjelmiin myös toisella hakukierroksella (Second admission round) ja lähettää todistuskopiot kesäkuussa. Siitä, tuleeko toisella hakukierroksella paikkoja hakuun, ei kuitenkaan ole etukäteen tietoa, eikä ylimääräisiä paikkoja välttämättä jää ensimmäiseltä hakukierrokselta. Jos kaikkia opiskelupaikkoja ei täytetty ensimmäisellä hakukierroksella, ylijääneet paikat jaetaan toisella hakukierroksella. 

Jos sinulla on kysyttävää hakemisesta englanninkielisiin koulutusohjelmiin, ota yhteyttä suoraan korkeakoulujen hakijapalveluihin.

Lue lisää opiskelupaikkojen jakamisesta eri hakukierroksilla (Universityadmissions.se)

Tarkista englanninkielisten ohjelmien hakuun liittyvät tärkeät päivämäärät (Universityadmissions.se)


Usein kysytyt kysymykset