Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta tarjota yksityiskohtaista hakuneuvontaa, mutta olemme koonneet oppaisiimme paljon hyödyllistä tietoa ja linkkejä hakemiseen liittyen:
  1. Ulkomailla opiskelusta on olemassa yleisopas , jossa on tärkeää tietoa hakijoille maasta riippumatta. Oppaassa kerrotaan esimerkiksi yleisiä asioita hakemisesta eri maihin.
  2. Lisäksi olemme koonneet maaoppaita suosituimmista maista. Löydät hakemiseen liittyvät yleistiedot ja vinkit oppaiden hakeminen-osiosta. Jos haet vaikkapa Britanniaan, löydät maakohtaiset tiedot kootusti Britannia-oppaan hakeminen-sivulta. Sama koskee muita maita. Tutustu opiskelua ulkomailla käsitteleviin oppaisiin Maailmalle.netin opiskeluosiossa.
Jos tarvitset vielä tarkempaa tietoa hakulomakkeen täytöstä, ota yhteyttä suoraan sinua kiinnostavan oppilaitoksen hakutoimistoon. Saat tarkimmat ja luotettavimmat tiedot sitä kautta. Hakutoimistojen työntekijät ovat myös parhaita henkilöitä vastaamaan tämäntyyppisiin kysymyksiin:
  • riittävätkö suorittamasi kurssit, jotta voit hakea sinua kiinnostavaan koulutusohjelmaan
  • pitääkö sinun tehdä lisäkursseja, pääsykoe tai kielitesti
  • minkälaisia arvosanoja tiettyyn koulutusohjelmaan suurin piirtein vaaditaan
Jos haet opiskelemaan Britanniaan tai Yhdysvaltoihin, voit saada tueksesi Project Access -verkoston kautta mentorin, jonka kanssa voit käydä läpi hakuprosessiin liittyviä asioita. Project Access on Britanniassa ja USA:ssa opiskelevien vapaaehtoisten verkosto, joka järjestää esimerkiksi mentorointia ja webinaareja hakijoille. Verkostolla on myös suomalaisopiskelijoiden tiimi, joka etsii suomalaishakijoille sopivia mentoreita.Usein kysytyt kysymykset