Maailmalle-blogi

Maailmalle-blogissa pohdimme nuorten kansainvälistymiseen liittyviä ilmiöitä ja kerromme, mitä kaikkea päässämme liikkuu työpäivän aikana. Olemme Maailmalle-palveluiden työntekijöitä, mutta saatat törmätä blogissa joskus myös muihin kirjoittajiin.
13.6.2017 12.45

Uuden äärellä

Hanna R.

Hanna rohkaistui lähtemään vaihtoon maisterivaiheessa. Opiskelu Kööpenhaminassa oli niin mieleenpainuva kokemus, että hän jäi pohtimaan, miksei ollut tarttunut tilaisuuksiin jo aiemmin. Uuden elämänvaiheen aloittaminen ja totaalinen maiseman vaihto saattaa tuntua pelottavalta, mutta käsi ylös, jos tiedät jonkun, joka on katunut lähtöään!
köpis
Alkuun pääseminen on usein kaikkein vaikeinta - oli kyse sitten ensimmäisestä blogitekstistä, lopputyön ensiriveistä tai oman unelman hahmottumisesta kohti ensimmäisiä konkreettisia askelia. Joskus pää voi olla niin jumissa, että hommaan tarvitsee vähän vetoapua. Minä saan sitä ympärillä olevilta kollegoilta ja me puolestamme olemme täällä auttamassa teitä, kun mieli haikailee maailmalle, mutta päässä on kysymyksiä vastauksia enemmän. 

Tämä on uuden Maailmalle.netin ensimmäinen blogiteksti. Meille blogin aloittaminen on mahdollisuus kokeilla uudenlaista tapaa kirjata ylös ajatuksia arjestamme. Kohtaamme työssämme kiinnostavia ihmisiä, asioita ja ilmiöitä kansainvälistymiseen liittyen ja tahdoimme kanavan kertoa teille näistä, omasta työstämme ja oikeastaan kaikesta jakamisen arvoisesta. Samalla haluamme karistaa ennakkokäsityksiä harmaista virkamiehistä, jotka kirjoittavat kapulakieltä ja ovat valovuosien päässä nuorten oikeasta arjesta (eikä me oikeasti nyt niin vanhoja olla itsekään;)).  

Nuorten neuvonta on oleellinen osa sitä mitä teemme. Arjen kiireiden keskellä tulee usein miettineeksi, minne antamamme neuvot ovat mahdollisesti johtaneet? Pääsiköhän se lääketieteen opinnoista haaveileva poika Tukholmaan opiskelemaan ja entä se kulttuurialasta kiinnostunut nuori nainen, joka tähtäsi harjoitteluun jonnekin päin Eurooppaa? Saamiemme kysymysten kirjo on valtavan laaja ja joskus emme itsekään tiedä niihin kaiken kattavaa vastausta. Pyrimme kuitenkin aina parhaamme mukaan neuvomaan teidät oikean tiedon luokse. 

Itse olen tämän työn myötä havahtunut miettimään myös omia mahdollisuuksia, jotka jäivät käyttämättä. Huomaan toistuvasti toivovani, että olisin itse tiennyt tarjolla olevista vaihtoehdoista aiemmin! Toisaalta on pitänyt tutkia sisintäkin ja myöntää, ettei rohkeus olisi ehkä riittänyt, vaikka tietoa olisikin ollut. Lukiossa ulkomaille lähteminen ei käynyt edes mielessä. Olin lisäksi siinä käsityksessä, että kaikki kansainvälistymismahdollisuudet siinä iässä ovat lähinnä miljonääreille. Tradenomiopintojen aikaan ajattelin edelleen, ettei vaihtomahdollisuus koske minua - reissuun lähtevät vain rohkeimmat, super itsevarmat ja minua siistimmät tyypit!
black diamond
Maisteriopinnoissani muutama vuosi sitten olin vihdoin valmis tarttumaan tilaisuuteen. Tästä kiitos kuuluu opinnoista mukaan tarttuneelle rakkaalle ystävälle, joka piti alusta asti selvänä, että me todellakin lähdemme molemmat viettämään syyslukukautta Suomen rajojen ulkopuolelle. Ei siinä auttanut asiaa enää liikaa miettiä ja tiesin, että olisin katunut myöhemmin, jos en olisi lähtenyt. Olin pärjännyt opinnoissani todella hyvin, ja sain vaihtopaikaksi ykkösvaihtoehtoni - Kööpenhaminan. Tuosta syksystä tuli yksi elämäni parhaimmista ja se osoittautui korvaamattoman tärkeäksi monellakin tapaa. Kotiin palattuani en voinut lakata kysymästä itseltäni, miksen ollut tarttunut vastaaviin mahdollisuuksiin aiemmin. 
tivoli
Nyt haaveilen lähinnä virkamiesvaihdosta ulkomailla tai muutosta työn perässä takaisin Tanskaan. Kun on mahdollisuus kokea jotain ainutlaatuista, ei tilaisuutta kannata jättää käyttämättä! Se vaatii vähän rohkeutta, mutta on todellakin sen arvoista! Omalta mukavuusalueelta ja tutuista kuvioista ulos astuminen antoi minulle enemmän kuin uskalsin toivoakaan – uskon, että se antaa paljon myös sinulle!


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi