Skip to Content

Lääketieteen opiskelu Puolassa

Pauliina opiskelee lääketiedettä englanniksi Puolassa. Opetuksen taso on hyvä ja paikalliseen kulttuuriin on ollut helppo soljahtaa mukaan.

Lääketieteellisen rakennusOpiskelen Puolassa Szczecinissä lääketiedettä. Ajatuksen Puolassa opiskeluun sain norjalaiselta opintoneuvojalta, joka työskentelee Medisinutdanning-yrityksessä. Yritys tarjoaa apua hakuprosessissa opiskelijoille osaan Puolan lääketieteellisistä yliopistoista. Palvelut ovat opiskelijoille maksuttomia.

Puolassa on paljon Skandinaviasta opiskelijoita englanninkielisillä linjoilla, varsinkin norjalaisia. Paikallista kieltä ei tarvitse osata, mutta se helpottaa päivittäisessä asioinnissa, koska paikallisten kielitaito on vaatimatonta. Koulussa puolan kieltä opetetaan parin ensimmäisen vuoden ajan. Szczecin sijaitsee 10 km Saksan rajalta ja parin tunnin matkan päästä Berliinistä. Opinnot ovat vaativia, muttei mitään mistä ei selviäisi. Kulttuurieroissa en näe suuria ongelmia, ollaanhan kuitenkin Euroopassa.

Edullinen hintaso

Hintataso on suomalaiselle edullinen, mutta toki lukukaudesta joutuu maksamaan. Opintotuki riittää asumiseen ja osittain elämiseen. Jos haluaa tehdä töitä, onnistuu sekin. Esimerkiksi pitkien kesälomien lisäksi on paljon muitakin lomia, jolloin on mahdollisuus tulla Suomeen töihin. Ehkä Puolassakin voisi työskennellä, mutta palkkataso huomioiden on kannattavampaa tehdä töitä Suomessa.

Itse koin apua siitä, että opintoneuvojani hoiti koko haku- ja paperiprosessin, toimitin vain hänelle tarvittavat todistukset. Tuntui myös aluksi luotettavammalta kommunikoida Skandinaviasta ja samasta kulttuurista olevan henkilön kanssa.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen, että tulin tänne. Koulussa on huippu opetustaso ja jokainen päivä on toistaan mielenkiintoisempi. Lisää opiskelusta ja asumisesta täällä voit lukea blogistani os. http://polakki.blogspot.fi. Voit myös jättää kysymyksiä blogiini.

Pauliina

Päivitetty 25.04.2014   Tulosta
Back to top