Skip to Content

Kauppatieteitä Tallinnassa

Nora opiskelee ensimmäistä vuotta Tallinnan teknillisessä yliopistossa ja on tyytyväinen valintaansa.

Nora TallinnassaTiesin jo lukion toisella luokalla, että haluan tulevaisuudessa opiskella kauppatieteitä. Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 2008 ja hain samana vuonna Helsingin kauppakorkeakouluun, pettymyksekseni en tullut valituksi. Pidin muutaman välivuoden työskennellen ja matkustellen, mutta ajatus kauppatieteiden opiskelusta jäi kytemään mieleeni.

Keväällä 2011 istuin työpöytäni ääressä ja minulle tuli olo, että se on nyt tai ei koskaan. Pääsykokeisiin lukeminen ei enää innostanut. Olin kuullut pelkkää hyvää opiskelusta Tallinnassa keskustelufoorumeilla, joten päätin hakea Tallinnan teknilliseen yliopistoon, josta sainkin hyväksymiskirjeen parin viikon päästä hakemuskirjeen lähettämisestä.

Odotin tulevaa syksyä ja alkavia opintoja innolla, vihdoin pääsisin rakentamaan omaa tulevaisuuttani. Elämääni tulisi myös toinen suuri muutos opintojen ohella: muutto ulkomaille!

Opiskelua, ystäviä ja kulttuuria

Vihdoin syksy koitti ja opinnot alkoivat. Ensimmäinen lukukausi meni uskomattoman nopeasti. Tutustuin upeisiin ihmisiin ja joka viikko järjestettiin erilaisia opiskelijatapahtumia. Opinnot alkoivat heti rullata hyvin. Kouluun olen ollut erittäin tyytyväinen, opetus on englanniksi ja kielitaitoni on parantunut mielettömästi.

Tallinna kaupunkina on täydellinen opiskelijalle, Suomen opintotuella pärjää hyvin: voi käydä pari kertaa viikossa ulkona syömässä, elokuvissa, teatterissa, baletissa ja juhlimassa. Tallinnassa on erittäin hyvä kulttuuritarjonta, joka on edullista, miltei ilmaista opiskelijalle. Minulla ei ole Tallinnassa asumisesta tai opiskelusta negatiivista sanottavaa. Kulttuuriero Suomen ja Viron välillä saattaa tulla yllätyksenä joillekin, minulla oli hieman totuteltavaa siihen. Venäläinen ”hällä väliä” -mentaliteetti saattaa välillä kiristää hermoja, mutta siihenkin tottuu.

Edullista asumista

Asuminen Virossa on suomalaiselle edullista ja tarjontaa on paljon. Suurin osa suomalaisista opiskelijoista asuu aivan ydinkeskustassa. Vuokrat keskustassa vaihtelevat 300 - 500 euroon riippuen siitä, kuinka uusi ja iso asunto on. Hieman kauempaa, esimerkiksi Mustamäeltä koulumme läheltä, voi yksiö irrota jopa 100 eurolla. Muuttaessani Tallinnaan en ottanut huomioon ollenkaan ns. kommunaalikuluja, jotka ovat vesi, sähkö ja lämmityskulut. Nämä kulut tulevat aina vuokran päälle ja vanhemmissa rakennuksissa, joissa lämmitys on huono saattavat kommunaalit olla jopa 200 euroa kuukaudessa.

En kadu päivääkään Tallinnaan lähtemistä; se on kasvattanut minua ihmisenä, itsenäistänyt minua ja lisäksi olen saanut elämänystäviä! Matkani jatkuu vielä 2 vuotta, ensimmäinen vuosi on miltei ohi ja takana on muistorikas vuosi.

Tallinnasta aion suunnata vielä muualle Eurooppaan ja tulevaisuuden haaveenani on kansainvälinen ura bisnesmaailmassa!

Nora

Lue Suuntana Viro -opas!

Päivitetty 04.09.2014   Tulosta
Back to top