Skip to Content

Harjoittelijana kulttuuri-instituutissa Pariisissa

Helena vietti kevään Suomen Ranskan instituutin harjoittelijana. Työ oli itsenäistä ja monipuolista. Lisäksi Pariisi tarjosi mahtavat puitteet vapaa-ajalle.

Suoritin CIMO:n harjoitteluni Suomen Ranskan instituutissa Pariisissa ajalla 16.1. - 16.6.2012. Olen ranskalaisen filologian opiskelija ja lähtö Ranskaan työharjoitteluun tuntui luontevalta jatkeelta opiskeluihini. Olen myös opiskellut taideaineita humanistisessa tiedekunnassa ja siksi kulttuuri-instituutti oli kuin minulle tehty paikka.

Toimistotöitä, tapahtumajärjestelyjä ja kirjastonhoitoa

Työtehtäviini kuului yleiset toimistotyöt, mm. asiakaskyselyihin vastaaminen, matkavarausten tekeminen, postitus, laskutuksessa auttaminen, pöytäkirjojen laatiminen ja erilaisiin tapahtumiin liittyvät järjestelyt. Tämän lisäksi pääsin auttamaan laajasti kulttuuritapahtumien organisoinnissa. Pidin esittelyjä instituutista ja näyttelyistä koululaisille sekä muille vierailijoille ja autoin lasten työpajoissa.

CIMO:n harjoittelijalle kuului myös instituutin kirjaston ylläpito, joka piti sisällään kirjojen järjestäminen ja niiden tietokantaan laittaminen. Hyvä ranskan kielen taito on harjoittelussa välttämätön. Kirjoitin tekstejä suomeksi ja ranskaksi sekä tein paljon käännöstöitä. Taitoin myös käsiohjelmia ja autoin instituutin yleisesitteen laatimisessa. Elokuvaohjelmistoon osallistuin hoitamalla käännöstekstien projisoinnista valkokankaalle samanaikaisesti elokuvan puheen kanssa.

Arki Pariisissa

Pariisi kaupunkina oli minulle jo entuudestaan tuttu. Olen asunut siellä pienenä vanhempieni kanssa. Nyt asuin Oberkamfin alueella. Se on nuorten suosima paikka, jossa katukuvaan kuuluvat useat ravintolat, baarit ja galleriat. Alue oli kuitenkin rauhallinen ja mielestäni turvallinen. Toinen instituutin harjoittelijoista asui kotitieni toisella puolella, mikä tietenkin auttoi paljon kotiutumisessa.

Matkustaminen Pariisiin onnistui muitta mutkitta, mutta junien lippuhinnat ovat erityisen kalliita. Tämän huomasin ensimmäistä kertaa vasta nyt, koska minulla ei ollut käytössä enää alennuskorttia. Pariisi kaupunkina on muutenkin kallis ja siihen kannattaa varautua. CIMO:n apuraha riitti harjoitteluajaksi kuitenkin todella hyvin.

Lähdin Pariisiin innostuneena ja odottavaisena. Voin sanoa, että harjoittelukokemukseni oli odotusteni vertaisia. Pariisi on mahtava kaupunki, jossa löytyy aina tekemistä. Instituutin henkilöstö ja työilmapiiri olivat myös innostavia; sain tehdä itsenäisesti töitä mutta sain tukea tarvittaessa.

Helena

Päivitetty 19.04.2013   Tulosta
Back to top