Skip to Content

Au pairina Bostonissa

Elise toteutti haaveensa ja lähti au pairiksi Yhdysvaltoihin. Välivuosi toi itsevarmuutta, kielitaitoa ja ystäviä. Elämä Bostonissa sujui niin hyvin, että reissu venähti jopa aiottua pidemmäksi.

Elise au pairinaKun kone lokakuun 2011 alussa laskeutui New Yorkiin, kävi pitkäaikainen haaveeni toteen: olin vihdoin au pair Cultural Care Au Pairin kautta. Monen vuoden haaveilun jälkeen minulla oli ihanan oloinen perhe Bostonin esikaupunkialueella ja sain kunnian hoitaa neljää ihanaakin ihanampaa tyttöä (9 kk, 3, 5 ja 7 vuotta). Isäntäperheen isä oli puoliksi suomalainen ja hänen sekä nuorimman lapsen kanssa puhuin suomea, mutta muuten kotikielenä oli englanti.

Amerikkalaista arkea ja juhlaa

Muistan kuinka ensimmäisenä viikonloppunani perhe vei minut poimimaan omenoita ja valitsemaan kurpitsat Halloweenia varten. Jännitin vielä kovasti englannin puhumista, mutta kaikki olivat kannustavia, eikä mennytkään kauan, kun olin kuin olisin aina asunut siellä. Hoitolapsistani tuli minulle rakkaita ja tärkeitä, eikä heidän kanssaan ollut ikinä tylsää. Sain todistaa heidän kanssaan hienoja hetkiä: nuorimmainen oppi kävelemään; vanhempien lasten kanssa tanssittiin keittiötä ympäri musiikkia kuunnellen; askarreltiin talo aina juhlapyhinä aiheeseen sopivaksi ja tehtiin perheenä laskettelureissuja.

Kun tuli aika päättää jatkosta tiesin, että halusin jäädä. Cultural Care Au Pairin kautta jääminen oli helppoa eikä tarvinnut käydä sen suurempaa paperisotaa. Yhteensä vietin perheessäni yksi ja puoli vuotta ja aika meni kuin siivillä, lähdön koittaessa en olisikaan halunnut lähteä. Olin aina tiennyt, että Suomeen on jossain vaiheessa tultava. Mietin kuitenkin koska näkisin toisen perheeni taas uudestaan. Kun nyt katson taaksepäin au pair -aikaani, en vaihtaisi pois mitään, en niitä huonojakaan hetkiä. Kasvoin ihmisenä todella paljon ja olen rohkeampi kuin ennen. Suomi ei poissa ollessani muuttunut niinkään, mutta minä muutuin, opin tuntemaan itseni.

Kielitaitoa ja ystäviä ympäri maailmaa

Mikä sai minut sitten lähtemään tälle uskomattomalle matkalleni? Olen aina pitänyt lapsista ja ollut mielestäni heidän kanssaan hyvä, se taisikin olla suurin syy au pairiksi lähtööni ja muihin syihin voikin laskea mukaan halun oppia englantia, matkustaa ja viettää unohtumaton välivuosi ulkomailla. Suurin odotukseni oli päästä olemaan au pair ja tutustumaan hoitolapsiini kuin myös saamaan uusia ystäviä ympäri maailman. En halunnut laatia suuria vaatimuksia au pair -ajalleni, halusin ottaa asiat vastaan sellaisina kuin ne tulisivat kohdalleni ja elää sitä arkipäiväistä elämää Bostonissa uuden perheeni kanssa.

Jokaisen joka harkitsee edes hetkellisesti ulkomaille lähtemistä, kannattaa toteuttaa aikeensa, se antaa niin paljon. Sitä oppii kielen, kulttuurin, saa uusia ihmisiä ympärilleen ja paljon muuta. Kuitenkin kannattaa aina muistaa olla avoin ja joustava kaiken uuden suhteen: me olemme kaikki erilaisia ja toimimme oman kulttuurimme tapojen mukaan. Matkustakaa, nauttikaa, oppikaa ja ennen kaikkea pitäkää hauskaa!

Ne ystävät eivät ikinä katoa jotka tuona aikana saa, sillä sitä kokee jotain uskomatonta yhdessä heidän kanssaan. En malta odottaa, että vihdoin heinäkuussa näen Amerikan perheeni ja vanhoja ystäviä uudelleen!

Elise

Päivitetty 11.05.2016   Tulosta
Back to top