Seda lähti opiskelemaan musiikkia Lontooseen. Kokemukset opinnoista ovat positiivisia ja Seda viihtyy uudessa kotikaupungissaan erinomaisesti.

seda_lontoo_taustaOlin haaveillut ulkomailla opiskelusta pitkään ja välivuosi antoi minulle mahdollisuuden tutustua tarkemmin ulkomaisiin opiskelumahdollisuuksiin. Haaveen toteuttaminen alkoi vihdoinkin tuntua mahdolliselta, sillä minulla oli aikaa, motivaatiota ja selvä päämäärä. Olen soittanut viulua 5-vuotiaasta saakka ja tarkoituksenani on päästä ammattilaiseksi. Halusin siis hakea musiikkikorkeakouluun suorittamaan kandidaatintutkintoa.

Tutustuin eri vaihtoehtoihin huolella ja päädyin lopulta lähettämään hakupaperit Lontooseen Royal College of Musiciin. Valintaani vaikutti kieli, koulun hyvä maine ja mahdollisuus todella hyvään opettajaan. Tietenkin Lontoo houkutteli myös kaupunkina, jossa aika tuskin kävisi pitkäksi.

Lähetin hakemuksen CUKAS:in (UK Conservatoires, UCAS) kautta. Kyseessä on Opintopolun tapainen sivusto jossa haku korkeakouluihin Britanniassa tapahtuu. Hakuprosessiin kuului hakemuksen täyttäminen ja personal statementin kirjoittaminen. Personal statementiin kannattaa panostaa, koska sillä voi osoittaa motivaation ja kiinnostuksen koulua sekä maata kohtaan. Näiden lisäksi jouduin myös lähettämään postitse kaksi suosituskirjettä, jotka sain entisiltä viuluopettajiltani. Pääsykokeet olivat joulukuun alussa ja onnekseni sain jo parin viikon päästä tiedon sisäänpääsystä. Ennen koulun alkua jouduin vielä suorittamaan IELTS-kielitestin.

Opiskelijoista huolehditaan yliopistolla

Opiskelu Britanniassa on maksullista, mutta lukuvuosimaksuihin voi hakea lainaa Student financesta (GOV.UK). Hakemus kannattaa lähettää ajoissa, koska se tehdä postitse. Lontoo on kaupunkina kallis, mutta opiskelijoille löytyy erilaisia asuntoloita ja soluhuoneistoja. Isosta kaupungista on myös helpompi löytää töitä, jos niitä ehtii opiskelujen ohella tekemään.

Opiskelu on monipuolista ja antoisaa. Koulut tarjoavat student servicen, josta voi tarpeen tullen käydä kysymässä apua huoliin. Koulut pyrkivät auttamaan oppilaitaan parhaansa mukaan, joten jos ongelmia tulee, niiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Harrastusmahdollisuuksia on paljon ja halutessa voi tehdä myös koulun ulkopuolisia projekteja.

Lontoon vilinä ihastuttaa

Lontoo on minulle täydellinen paikka. Uskaltaisin väittää sen tarjoavan jokaiselle jotakin. Itseäni kiinnostavat erityisesti konsertit, musikaalit, taidenäyttelyt. Ja suurin osa museoista on muuten ilmaisia! Olen myös rakastanut suuriin puistoihin, joihin voi paeta hetkeksi kaupungin vilinää.

Lontoo on todella kansainvälinen paikka ja toivottaa jokaisen lämpimästä tervetulleeksi. Oman kouluni oppilaista puolet tulee ulkomailta. Kielikin alkoi sujua nopeasti ystävien ansiosta ja jossain vaiheessa se alkoi tuntua melkein luonnollisemmalta kuin äidinkieli. Esseiden kirjoittaminen englanniksi on hieman hitaampaa, mutta siihenkin tottuu ajan kanssa. Myös brittiläiseen kulttuurin on helppo sopeutua, vaikka pieniä eroja suomalaiseen verrattuna onkin.

Karjalanpiirakoita koti-ikävään

Lontoossa on paljon suomalaisia, joten jos koti-ikävä iskee tai muuten vaan haluaa päästä puhumaan suomea, voi käydä vaikka piipahtamassa Merimieskirkolla syömässä karjalanpiirakoita. Facebookissa on myös ryhmä nimeltä Finnish people living in London, josta voi kysellä vinkkejä tai etsiä kahviseuraa.

Vaikka opiskelu Lontoossa onkin kallista, suosittelen sitä opiskelupaikkana lämpimästi kaikille. Ulkomailla opiskelu avartaa ja tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia alasta riippumatta. Kansainvälistyminen ja hyvä kielitaito ovatkin nykyisin todella isoja plussia työmarkkinoilla. Opiskelu ulkomailla on kokemus joka ei takuulla unohdu vaan luultavasti jää mieleen elämän parhaimpina vuosina. Jos unelmana on opiskelu ulkomailla, kannattaa sitä lähteä rohkeasti toteuttamaan!