Skip to Content

Vapaaehtoistyö ja työleirit

Kansainvälisessä vapaaehtoistyössä pääset työskentelemään jonkun yleishyödyllisen yhteisön hyväksi. Vapaaehtoistyötä tehdään mm. orpokodeissa, kouluissa, luonnonpuistoissa ja kehitysyhteistyöhankkeissa eri puolilla maailmaa.

Vapaaehtoiseksi voi lähteä erilaisten järjestöjen kautta. Tarjolla on muutaman viikon työleirejä ja useamman kuukauden kestäviä vapaaehtoistyön jaksoja.

Työleirille osallistuminen on hyvä tapa hankkia kansainvälistä kokemusta ja tehdä vapaaehtoistyötä esimerkiksi loman aikana, sillä leirejä järjestetään pääsääntöisesti kesäisin. Useamman kuukauden kestävä vapaaehtoistyö puolestaan tarjoaa mahdollisuuden syvempään kulttuurien väliseen oppimiskokemukseen.

Kuka voi lähteä?

Vapaaehtoisen alaikäraja on yleensä 18 vuotta, tosin 16–17 -vuotiaat voivat hakea joihinkin paikkoihin.

Vapaaehtoiselta ei useinkaan vaadita erityistä koulutusta eikä paikallisen kielen taitoa, esimerkiksi työleirien kieli on lähes aina englanti. Vapaaehtoistyöntekijältä edellytetään kuitenkin sopeutumiskykyä, avoimuutta ja yhteistyötaitoja. Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö edellyttää myös vahvaa motivaatiota ja sitoutumista.

Miten mukaan?

Voit lähteä vapaaehtoiseksi erilaisten ohjelmien kautta. Ohjelmista peritään osallistumismaksu. Lisäksi lähtijä maksaa itse matkat ja vakuutukset.

Työtä vastaan vapaaehtoinen saa majoituksen ja ruoan sekä mahdollisesti pienen taskurahan. Hakuajat vaihtelevat ohjelmittain.

Lisätietoa kohteista, maksuista ja hakemisesta saat vapaaehtoistyöpaikkojen järjestäjiltä.

Päivitetty 18.08.2015   Tulosta
Back to top