Skip to Content

Töihin Euroopan ulkopuolelle

Jos haluat lähteä työhön EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle, tarvitset työskentelyyn oikeuttavan luvan. Tavallisen turistiviisumin haltija ei voi ottaa vastaan palkkatyötä. Myös palkattomaan työharjoitteluun vaaditaan viisumi joissakin maissa.

Nuorille aikuisille on tarjolla mahdollisuus välttää työlupamuodollisuudet ja lähteä töihin kaukomaihin myös working holiday -viisumin avulla.

Töihin working holiday -viisumilla

Working holiday on työskentelyn ja lomailun yhdistämistä. Working holiday -viisumeita on tarjolla suomalaisille Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Useimmissa maissa viisumia voivat hakea vain alle 30-vuotiaat. Viisumi myönnetään määräajaksi, joka voi olla kolmesta kuukaudesta vuoteen.

Working holiday -ohjelmiin osallistuminen on maksullista, mutta maksun vastineeksi hakija saa viisumin ja muita palveluja, jotka helpottavat sopeutumista ja työnhakua.

Voit lähteä working holiday -työhön myös itsenäisesti ohjelmien ulkopuolella hakemalla viisumia suoraan maan maahanmuuttoviranomaisilta.

Töihin työluvalla

Voidaksesi tehdä palkkatyötä EU-maiden ulkopuolella tarvitset työluvan, jonka myöntämisestä päättävät kyseisen maan maahanmuuttoviranomaiset.

Työluvan myöntämiseen vaikuttavat mm.

  • hakijan koulutustaso
  • asiantuntemus joltakin erikoisalalta
  • työkokemus
  • ikä
  • työskentelyn kesto
  • opiskelu kohdemaassa ja
  • alan työntekijöiden tarve kohdemaassa.

Työluvan saaminen on helpompaa, jos maasta ei löydy riittävästi kyseiseen työhön sopivia tekijöitä. Usein työluvan saaminen edellyttää sitä, että sinulla on jo kiinnostunut työnantaja, joka auttaa työluvan hankkimisessa.

Kohdemaan edustustot ja maahanmuuttoviranomaiset antavat lisätietoja työluvan hausta ja hakukriteereistä.

Päivitetty 29.09.2015   Tulosta
Back to top